Whatsapp Linki Nasıl Oluşturulur ?

-

WhatsAppTürkiye’de en popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir. Hemen hemen herksin kullandığı bu platformun internet tabanlı ve anlık olarak iletişim sağlaması kullanıcıların tercih etmesine neden olmuştur. Tüm kullanıcıların whatsapp kullanması web sitelerinde de anlık mesajlaşmada müşterilerin kurumlar ile iletişim kurması için önemli bir araç haline gelmiştir. Bu nedenle bugün sizlere web sitemize nasıl hızlıca bir whatsapp api yapabiliriz bunu anlatacağız. 

 

URL ile Whatsapp Api

Evet url ile yani htmlde bulunanan atagı sayesinde web whatsapp yada eğer kullanıcı mobil ise hızlıca kendi whatsabımız ile bağlantı kurmasını sağlayabiliyoruz. Peki nasıl evet gelelim nasıl yapacağımıza bunun için bir kalıbımız var. Bunun için whatsapp api linkinin sonuna html get parametreleri ile numaramızı ve istediğimiz kalıp mesajı yazabiliriz.

 

Whatsapp URL Kullanımı

https://api.whatsapp.com/send?phone=905535239185

Evet şuanda bu link bizim iletişim hattımız olan TR whatsabımıza yönlenecektir. Burada dikkat ederseniz numaramız 90 ile başladı yani aslında 9 ile, 9 Türkiye'nin alan kodudur. Bu demektirki bu apiyi tüm dünyada kullanabilirsiniz. Ama ne olursa olsun cep numarası hangi ülkeye ait ise ülke kodunu ardında da numarayı girmelisiniz.

 

Whatsapp URL Numara ve Mesaj İle Kullanmak

https://api.whatsapp.com/send?phone=905535239185&text=Merhaba

Evet burada apimizi bir seviye daha ilerleterek artık hem mesaj göndermek istenilen numaraya yönlendiriyor, hemde özel bir mesaj ile başlamasını sağlıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken konu eğer birden fazla kelime ile devam edecekseniz "Merhaba bilgi istiyorum" gibi bu defa aralara boşluk koymamalı bu URL encode edilmiş halini eklemelisiniz. Bilgisayarlar bizim boşluk olarak gördüğümüz her alana özel kodlar atamakdatır. Boşluk için ise URL kısmında %20 şeklinde bir ifade kullanılır. Yani eğer bu cümleyi yazmak istersek linkimiz nasıl olacak.

 

https://api.whatsapp.com/send?phone=905535239185&text=Merhaba%20bilgi%20istiyorum.

Şeklinde olacaktır. Yani her boşluk %20 ifadesini almışdurumdadır. Peki ben bütün bu özel ifadeleri nereden bileceğim? Kolay bilmemize gerek yok bu işlemi bizim için tarayıcı yapabilir. Adres çubuğuna örnek olarak oluşturmak istediğimiz mesajı biz gördüğümüz şekliyle yazarsak, tarayıcı bunu bizim için çevirecektir.

 

https://versionyazilim.com/view/images/uploads/2023-03/bilgi1.jpg

Evet bu şekilde yazdıktan sonra tek yapmamız gereken Enter ile veya git ile bu adresi görüntülemek.

https://versionyazilim.com/view/images/uploads/2023-03/bilgi2.jpg

Gördüğünüz gibi artık URL'miz istediğimiz şekilde tarayıcı tarafından çevrilmiştir.

Bu linki sayfama nasıl ekleyeceğim ? 

<a href="https://api.whatsapp.com/send?phone=905535239185&amp;text=Merhaba%20bilgi%20istiyorum.">Whatsapp İle İletişime Ge&ccedil;</a>

Hazır 

Evet bundan sonra yapmanız gereken whatsapp linkini web sitenize, email tasarımınıza, veya html çalıştırabilen her uygulamanızda kullanabilirsiniz.

Version Yazılım

Kodların gücünü işinizin gücü ile birleştirmek için buradayız.

Bizi Takip Edin

Bize Ulaşın

Dilediğiniz herşeyi sorarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fatih Sultan Mehmet mh. Yasa Sk. 10/2
Kocaeli / Kartepe

+9 0553 523 91 85

[email protected]

E-Bülten

E-Bültene kayıt olarak güncel haberleri mailinizden takip edebilirsiniz.

Bülten aboneliğine kayıt olarak KVKK koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız.

© versionyazilim.com. Tüm Hakları Saklıdır.

Designed by Version Yazılım